Обвиниха шестима, хванати с 2 кг чист кокаин. При спецоперация на ГДБОП под наблюдението на Специализираната прокуратура бяха хванати шестима мъже от столичния квартал "Люлин".

Те са обвинени в държане с цел разпространение на дрога. Прокуратурата информира, че иззетата дрога е с много високо качество. Кокаинът бил предназначен за продажба на едро.

Участниците са задържани след продължително наблюдение и следене със СРС.

На 27 февруари служители на ГДБОП първо задържали двама от групата. В тях били открити по 40 грама кокаин. Те били арестувани докато доставяли наркотикът в град на около 60 км от столицата.

След това униформените претърсили два адреса в жк "Люлин", където открили още около 1,9 кг чист кокаин.

За престъпната дейност на групата са показания пред съдия са дали десетина свидетели, проведен е и следствен експеримент. Към момента шестимата са задържани за до 72 часа. Внесено бе искане в Специализирания наказателен съд за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.

По решение на съда от 2 март трима от обвинените останаха за постоянно в ареста, един от тях получи мярка за неотклонение "Парична гаранция", а другите двама съдът остави без мерки за неотклонение.

По отношение на тях Специализираната прокуратура внесе протест в Апелативния специализиран наказателен съд с искане за налагане на мерки за неотклонение.