Окръжната прокуратура в Силистра внесе протест срещу взетото от съда решение за домашен арест на полицая, поискал подкуп от разследвано лице в Силистра. 

Въпреки извършеното от него престъпление, при което са налице данни, че той може да извърши друго престъпление, ако е на свобода, съдът е взел под внимание факта, че сам се грижел за малолетното си дете, както и за болните си родители.

Разследват полицай, поискал 500 лв. от обвиняем в Силистра

Разследват полицай, поискал 500 лв. от обвиняем в Силистра

Старши разследващият полицай предлагал да отмени мярка за напускане на страната

Според прокуратурата взетата мярка за неотклонение "Домашен арест" е незаконосъобразна, тъй като на свобода К.У. има възможност да влияя върху определени лица и свидетели.

С оглед механизма на извършеното престъпление от К.У. и предвиденото тежко наказание за подкуп - лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от права да заема определени длъжности, това може да го мотивира да се укрие.

Прокуратурата иска постоянен арест за полицая, поискал подкуп

Прокуратурата иска постоянен арест за полицая, поискал подкуп

Поискал 500 лв. от разследвано лице в Силистра

За това прокуратурата предлага решението на Силистренския окръжен съд да бъде отменено.

Припомняме, че разследващият полицай К.У., който е с над 10 години стаж в системата, поискал 500 лева и приел 300 лева от разследваното лице, срещу което водел наказателно производство.

Подкупът бил поискан, за да издейства отмяна на мярката "Забрана за напускане на страната" и за да снеме криминалистическа регистрация.

След това Окръжната прокуратура в Силистра поиска постоянен адрес за полицая.