Окръжната прокуратура във Враца поиска мярка за неотклонение „задържане под стража” за двамата братя Иван и Десислав Дамянови. Това съобщават от държавното обвинение.

Искането за постоянния арест е внесено в съда.

Припомняме, двамата братя са обвинени в умишленото убийство на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца. Tрагедията стана във вторник по обед в центъра на Враца при възникнал спор за спазване правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в сбиване, при което братята Иван и Десислав нанесли множество удари на Тодор, от които той починал.

Първоначално обвинението бе за причинена по непредпазливост смърт на 18-годишния младеж, вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда. Впоследствие то бе променено в умишлено убийство по хулигански подбуди.

Убийството на Тодор предизвика вълна от недоволство и протести.

От прокуратурата поясняват, че предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

По случая са разпитани множество свидетели. Очакват се и резултатите от съдебно-медицинската експертиза, която ще определи каква точно е причината за смъртта на Тодор.