Окръжна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност двама млади мъже от града. Д.Д. (21 г.) и К.П. (29 г.). Те са обвинени в извършване на убийство по хулигански подбуди, съобщават от прокуратурата.

Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 година, след като 52-годишен мъж е намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Той е отведен в болнично заведение, където въпреки усилията на лекарите, малко по-късно починал. Назначената съдебно-медицинска експертиза установила, че мъжът е станал жертва на тежко криминално престъпление и смъртта му е насилствена. По тялото му са установени множество травматични увреждания, показващи, че той е станал жертва на побой.

Във връзка със случая били предприети множество процесуални действия. В хода на разследването били събрани доказателства за съпричастността на двамата обвиняеми към убийството, като станало ясно, че са го извършили по хулигански подбуди.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич. Предстои в съда да бъде внесено и разгледано искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.