Софийска окръжна прокуратура привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа 15-годишния М.Б. за извършено от него престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, пр. 2, вр. чл. 115, ал. 1 от НК. Това съобщиха от прокуратурата.

Към настоящия момент е установено, че на 04.06.2021 г., в тухлена постройка в с. Ковачевци, община Самоков, той умъртвил 7-годишно момиче. Престъпното деяние е било извършено по особено мъчителен начин за убитата.

Припомняме, че ако се докаже, че той е извършителят, има възможност присъдата да бъде намалена, защото е непълнолетен.

Убитото дете в Ковачевци е било удушено

Убитото дете в Ковачевци е било удушено

Ако се докаже, че 16-годишният е извършителят, присъдата му може да бъде намалена, защото е непълнолетен

Преди две години друго убийство на невръстно дете от непълнолетен потресе обществото. Става въпрос за 7-годишната Кристин, която беше изнасилена и зверски убита на 15 август 2019 г. Обвиняемият Мартин Трифонов направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

Юристи обаче прогнозираха, че заради направените самопризнания съдът ще намали присъдата на Трифонов на 30 години затвор.

През септември 2019 г. депутатите подхванаха три проекта за промяна на съкратеното съдебно следствие.

Арестуваха 16-годишен за убийството на момиченце в Ковачевци

Арестуваха 16-годишен за убийството на момиченце в Ковачевци

Детето е било изнасилено

В края на януари 2020 г. Сливенският съд даде на убиеца на детето най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна за убийство по особено жесток начин, опит за изнасилване и блудство. На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лв. за нанесени неимуществени вреди.