Задържаха убиеца на 7-годишното момиченце в село Ковачевци, съобщава bTV.

Той е 16-годишен, по информация на близки на детето е живеел сам.

Установено е, че преди да бъде убито, момиченцето е било изнасилено. Семейството му настоява за най-тежкото наказание за убиеца. Опечаленият баща разказа, че през цялото време, докато търсели детето, от съседния имот не се чуло нищо.

Живеещите в района обясниха, че арестуваният е бил агресивен към жители на селото.

Разследването по случая продължава.

Откриха тяло на 7-годишно момиченце в Ковачевци

Откриха тяло на 7-годишно момиченце в Ковачевци

По първоначални данни се касае за насилствена смърт

Припомняме, за жестокото убийство на детето стана ясно по-рано днес. Снощи то е било открито мъртво в къща в покрайнините на Ковачевци, след като на връщане от училище започнало да играe в района на имота.

През това време майката била в къщата с по-малкото си дете. Тя установила, че момиченцето го няма към 14.00 часа. Започнала издирвателна акция с участие и на полицията, като търсенето е продължило до късно през нощта. Органите на реда открили тялото на детето в съседната къща. В нея все още тече оглед.

Припомняме и че преди две години друго убийство на невръстно дете от непълнолетен потресе обществото. Става въпрос за 7-годишната Кристин, която беше изнасилена и зверски убита на 15 август 2019 г.  Обвиняемият Мартин Трифонов направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

Три проекта за промяна на съкратеното производство обсъждат в НС
Обновена

Три проекта за промяна на съкратеното производство обсъждат в НС

Искат да не се налага при убийство или тежка телесна повреда

Юристи обаче прогнозираха, че заради направените самопризнания съдът ще намали присъдата на Трифонов на 30 години затвор.

Поради тази причина близките на детето започнаха подписка за промяна в закона, според който самопризнания при тежко престъпления намаляват присъдата, а кметът на Сливен Стефан Радев призова депутатите да подкрепят искането за такава промяна.

През септември 2019 г. депутатите подхванаха три проекта за промяна на съкратеното съдебно следствие.

В края на януари 2020 г. Сливенският съд даде на убиеца на детето най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна за убийство по особено жесток начин, опит за изнасилване и блудство. На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лв. за нанесени неимуществени вреди.