Доживотен затвор без право на замяна получи убиецът на детето от Сотиря, съобщава БНТ.

Днес в Сливен беше подновено делото за убийството на 7-годишната Кристин, по което е обвиняем 21-годишният Мартин Трифонов.

Той е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и спрямо него са повдигнати три обвинения - за блудство, изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Сливенският окръжен съд обяви постанови доживотен затвор без право на замяна, а също прие гражданските искове в поискания размер - 400 000 за майката на Кристин и по 100 000 за бабата и дядото.

Делото за убийството в Сотиря ще е по съкратеното съдебно следствие

Делото за убийството в Сотиря ще е по съкратеното съдебно следствие

Съдът го насрочи за 30 януари

Бабата на убитото момиченце заяви, че е удовлетворена от присъдата. За парите тя каза, че ако бъдат изплатени, ще бъдат дарени за деца с увреждания и деца, изоставени от родителите.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Бургас. Трифонов остава в ареста. Ако присъдата не бъде обжалвана, той ще излежава при първоначален специален режим.

Припомняме, 7-годишната Кристин беше изнасилена и зверски убита на 15 август. Обвиняемият направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

Психиатър: Убиецът от Сотиря е примат

Психиатър: Убиецът от Сотиря е примат

Цветеслава Гълъбова не смята, че Мартин Трифонов има психическо заболяване

Тогава адвокат Марин Марковски прогнозира, че заради направените самопризнания съдът ще намали присъдата на Трифонов на 30 години затвор.

Поради тази причина близките на детето започнаха подписка за промяна в закона, според който самопризнания при тежко престъпления намаляват присъдата, а кметът на Сливен Стефан Радев призова депутатите да подкрепят искането за такава промяна.

През септември, депутатите подхванаха три проекта за промяна на съкратеното съдебно следствие.