Дирекция "Противодействие на корупцията" при КПКОНПИ започва проверка за жилището, в което  живее министърът на финансите Владислав Горанов.

Проверката е разпоредена от Върховна касационна прокуратура след като главния прокурор Сотир Цацаров разпореди това на ВКП, посочват от ведомството. Самата прокуратура започна да проверява след въпрос в "Шоуто на Слави", когато Сотир Цацаров беше гост в предаването. Въпросът, който се приема за сигнал, е за апартамент от 180 кв.м. в луксозен жилищен комплекс, предоставен на Владислав Горанов безвъзмездно от български бизнесмен.

Цветанов не се интересува кой с кого си ляга и къде спи

Цветанов не се интересува кой с кого си ляга и къде спи

Проверката е нещо напълно нормално

Проверката на ВКП проверка е направена по ред: на 26.11.2018 г. са снети писмени обяснения от министъра на финансите Владислав Горанов, а на 27.11.2018 г. от две лица, собственици на жилището, ползвано от Владислав Горанов.

С постановление от 28.11.2018 г. на основание чл.145 ал.1 т.3 от Закона за съдебната власт, чл.82 и чл.83, т.8 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Върховна касационна прокуратура разпореди на Дирекция "Противодействие на корупцията" при КПКОНПИ извършване на отделни, конкретни действия по проверката.

Проверката се извършва и на основание чл.8 от Инструкция № 2 от 05.09.2018г. за взаимодействие между Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и Прокуратурата на Република България, подписана от главния прокурор Сотир Цацаров и от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Борисов призова Горанов да обясни за апартамента

Борисов призова Горанов да обясни за апартамента

"Той е голям човек. След като си го е писал в декларацията, да излезе и да обясни"

Върховна касационна прокуратура е определила 20 дневен срок за извършване на проверката.