Прокуратурата ще извърши проверка дали е имало превишаване на права при ареста на кметицата Десислава Иванчева.

"Като правосъден министър нямам компетенции, нито каквито и да било правомощия нито в хода на едно разследване, нито в хода на осъществяването на една операция. Така е изградена институционалната компетентност у нас, че всеки орган отговаря за действията си с оглед на това дали те са в рамките на правата или има завишени права", заяви правосъдният министър Цецка Цачева. 

Тя допълни: "Именно затова държахме антикорупционният орган да се контролира от Народното събрание. Акцията започва от действие на антикорупционния орган и специализираната прокуратура. Доколкото знам ще бъде извършена проверка на прокуратурата по отношение на превишаване на правата."

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Иванчева

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Иванчева

По обвинение за корупционни схеми в "Младост"

Междувременно стана ясно, че от Специализираната прокуратура са поискали Иванчева да бъде задържана за постоянно.
От спецпрокуратурата са внесли в Специализирания наказателен съд искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо тримата обвинени за корупционни действия в столичната община "Младост".

Предстои съдът да насрочи за днес съдебното заседание по мерките.

Цацаров смутен от позицията на Захариева за ареста на Иванчева

Цацаров смутен от позицията на Захариева за ареста на Иванчева

Тази позиция на целия кабинет ли е, пита Цацаров

На въпрос редно ли е това да се случва в центъра на София, Цачева коментира: "Не мога да ви кажа дали това е бил единственият вариант за реализиране на тази операция. Ако е имало други възможни варианти това да не се случва в центъра на София, би било по-добре, но знаете призива на държавния глава - президента Радев - всичко да бъде под на прожекторите, да бъде осветено и обществото да получи информация за това какво се случва."

"При всички случаи трябва да се знае, че до постановяване на влязла в сила присъда, всеки е невинен до доказването, и трябва да се държи сметка за правата на всеки един, без значение в какво качество участва в една акция."

Задушили демокрацията с ареста на кмета Иванчева

Задушили демокрацията с ареста на кмета Иванчева

Граждани на "Младост" уверени, че ареста е заради спрени разрешителни за строеж

Припомняме, на 17 април, вторник, кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше задържана с подкуп от 70 хиляди евро. Подкупът бил за даване на разрешение за строеж.
Акцията бе проведена показно в центъра на София от новия антикорупционен орган и Специализираната прокуратура.

Иванчева притискала инвеститорите в "Младост" по 3 начина

Иванчева притискала инвеститорите в "Младост" по 3 начина

Иванчева нямало никакво желание да решава проблемите на "Младост"