10 - 15 души протестираха пред Съдебната палата в защита на кмета на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева докато вътре се провеждаше брифингът на Спецпрокуратурата по случая.

Гражданите недоволстват от начина на арест на кмета Десислава Иванчева. Припомняме, тя бе задържана вчера за получаване на подкуп, а арестът бе извършен на бул. "Васил Левски" в центъра на София, точно срещу Спорната палата.

Габриела, един от протестиращите и жител на квартал "Младост", заяви за News.bg, че с тази акция пряката демокрация е била задушена, защото кметицата на столичния район "Младост" е избрана по легитимен начин от хората.

"Ние не искаме замърсен въздух и застроени градинки, а искаме достоен живот", каза още тя и посочи, че исканията на протестиращите са свобода за двете задържани - Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

Иванчева настъпила сериозни интереси, убедени от "Зелен Младост"
Обновена

Иванчева настъпила сериозни интереси, убедени от "Зелен Младост"

Най-вероятно кутията с пари е поставена в общината

Тя изрази възмущение, че това е посегателство върху техните права и не може да се арестува така човек посред бял ден, който да бъде държан с белезници в продължение на 4 часа пред Министерството на спорта. Това да не би да е някакъв затвор, негодува протестиращата.

Александър Николов, друг от протестиращите, сподели за News.bg, че целта на това арестуване, което бе извършено вчера, е да бъде отстранен и дискредитиран кметът на район "Младост".

"Тя възпрепятства много строителни намерения, като не издава част от разрешителните за строеж", каза още той и посочи, че това е безпрецедентно задържане.

Граждани недоволстват как е арестуван кметът на "Младост"

Граждани недоволстват как е арестуван кметът на "Младост"

Има колебания сред хората, те не вярват какво точно става, коментира експерт

Той коментира още, че Десислава Иванчева е единственият кмет от всички квартали на София, която не принадлежи към нито една политическа партия.

"Искаме свобода за Десислава Иванчева и Биляна Петрова", призова протестиращият.

Протестиращите издигнаха и редица лозунги в подкрепа на кметът на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева. Някои от тях гласят: "Държавата и мафията, заедно срещу Иванчева и Биляна", "Лъжци, ние сме с Деси и Биляна", "Ние сме с кмета Иванчева, мафията вън", "Кой устрои цирка", "Искаме истината", "Иванчева невинна", "Мафията вън".

Всички светнали като коледна елха на ареста вчера
Обновена

Всички светнали като коледна елха на ареста вчера

В кабинета на Десислава Иванчева намерили стотици преписки