Под ръководството на Районна прокуратура - Враца, Териториално отделение - Оряхово, са стартирали активни действия по разследване на случай на домашно насилие над възрастна жена. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 01.08.2023 г. прокурор от Районна прокуратура - Враца е бил уведомен за публикация в социална мрежа за извършено насилие над възрастна жена в гр. Оряхово. В същия ден са били предприети действия за установяване на фактите за извършеното деяние чрез изискване на информация от ОД МВР гр. Враца.

След постъпването на материалите от полицията в Районна прокуратура - Враца преписката е била разпределена на наблюдаващ прокурор. Било установено, че на 01.08.2023 г. в дом на ул. "Климент Охридски" в гр. Оряхово е била нападната 66-годишната Е.И. Нанесен й е удар с дървен предмет (бухалка) в областта на главата.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване от жилището на евентуалния извършител на деянието. Назначени са експертизи - съдебномедицинска и психологопсихиатрични. Проведени са разпити на свидетели.

Предстои преценка на събраните доказателства по делото с оглед привличане на извършителя на деянието в качество на обвиняем и вземане на съответната най-тежка мярка за процесуална принуда спрямо него.

Четири пъти повече са жертвите на домашно насилие през 2022 г.

Четири пъти повече са жертвите на домашно насилие през 2022 г.

Спрямо година по-рано