На страницата си във фейсбук прокуратурата публикува снимки от участието на главния прокурор Иван Гешев на 71-та Национална молитвена закуска във Вашингтон.

"Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на демократичните държави", гласи въвеждащия текст към снимките.

От тях става известно, че украинският президент Володимир Зеленски е отправил видеообръщение към участниците в събитието. Реч пред аудиторията е държал кралят на Йордания Абдула Втори, както и неговата съпруга кралица Рания, се разбира от обяснителния текст към снимките. Сред тях има и такава на изказване на Билавал Бхуто Зардари, външен министър на Пакистан и син на Беназир Бхуто.

Допълнително от снимките се разбира, че Иван Гешев се е срещнал с Джим Слатъри, политик от Демократическата партия и член на Конгреса от 1983 до 1995 г. Заснета е и срещата на Гешев с настоящия конгресмен от Републиканската партия Пийт Сешънс.

Прокуратурата публикува и снимка на главния прокурор Иван Гешев с бившия външен министър на Сърбия Вук Драшкович, който също е бил сред участниците в Националната молитвена закуска във Вашингтон, както и с политици от Косово.

Гешев иска съдействие от американски конгресмени заради упадък на борбата с руските хибридки

Гешев иска съдействие от американски конгресмени заради упадък на борбата с руските хибридки

При участие на форум, организиран от конгресмените Робърт Адерхолд и Пийт Сешънс