Бившето танково поделение на Шумен тъне в разруха, предаде bTV.

Местните хора негодуват, че казармите са изоставени. Прокуратурата вече проверява община Шумен за безстопанственост.

Причината е, че бившият танков полк в града е общинска собственост. От 8 години обаче сградите в него се рушат и разграбват. Съоръжения в поделението са от 70-те години на миналия век. В една от тях има спортна зала и басейн за обучение на танкови екипажи.

Сигнал за проверката е подаден от сдружение "Ние, гражданите", което е предложило да възстанови спортната зала и плувния басейн.

Поделението се охранява, но това не спира крадците. От общинското предприятие за охрана посочват, че основно се краде дървен материал за огрев.

Въпреки че Общинският съвет в Шумен е дал разрешение на местния футболен клуб "Волов 1929" да изгради на мястото футболна академия, засега идеята така и не е била осъществена. От общината обещават да потърсят нов инвеститор. Те обаче не са съгласни с обвинението в безстопанственост.

"Силно е да се каже безстопанственост, тъй като имотът се охранява от нашето охранително предприятие, но не се извършват никакви инвестиционни намерения, тъй като няма смисъл да бъдат извършвани, обясни заместник-кметът на Шумен инж. Боян Тодоров. Проверката на прокуратурата ще продължи три месеца. Засега бъдещето на бившия танков полк в Шумен остава неясно.