Районната прокуратурата в Пловдив разследва смъртта на англичанин, настъпила в УМБАЛ "Свети Георги", съобщи Нова телевизия.

По първоначални данни човекът, гражданин на Великобритания, издъхнал в болницата поради неизяснени обстоятелства преди два дни.

Той постъпва в лечебното заведение с оплаквания за силно главоболие, световъртеж и други. Приет е в Спешното отделение, където е прегледан, пуснати са му система и след това е изписан.

Но англичанинът обяснил, че все още не се чувства добре и поискал допълнителна медицинска помощ, като се опитал отново да влезе в Спешното отделение. Дежурните лекари обаче се обръщат към охраната и чуждият гражданин е изведен от болницата.

Все пак той настоява да се върне, като на място идват още няколко човека от охранителната фирма, с която работи болницата. Камерите са заснели как охранителите го блъскат, като един от тях го удря и го запраща на земята, след което англичанинът е приет отново в лечебното заведение.

Няколко часа по-късно той умира, като първоначалната информация е, че е починал от инфаркт.

От болницата за заявили, че е назначена вътрешна проверка, като със заповед на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая и проверява медицинската документация.

Болницата е предала всички записи на органите на реда и е изпратено писмо управителя на охранителната фирма за обяснение и мерки. Образувано е и досъдебно производство.

От Районната прокуратура за посочили, че се изясняват всички факти и обстоятелства, които имат връзка с настъпилата смърт на англичанина.

Подробна информация по случая ще бъде дадена след края и проверката.

Дете е починало в линейка напът за болницата в Благоевград

Дете е починало в линейка напът за болницата в Благоевград

5-годишното е страдало от болки в корема, разстройство и повръщане от 5 дни