Окръжна прокуратура - Перник започна разследване на трудовата злополука в миньорския град, при която загинаха двама работници, съобщават от държавното обвинение.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

На 28.11.2022 г. около 14,30 ч. е получен сигнал на телефон 112 за злополука при извършване на изкопни дейности в района на квартал "Хумни дол" в гр. Перник. Пристигналият на място екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на двама работници.

Следователи извършиха оглед на местопроизшествие. Иззети са веществени доказателства. Предстои внасяне на протокол за одобрението им от съда. Разпитани са и свидетели.

Назначено е изготвяне на съдебномедицински експертизи на пострадалите. Изискани са документи от дружеството изпълнител на изкопните работи. Възложени са оперативни действия за установяване на всички свидетели, относими към разкриването на деянието, и провеждане на разпити с тях, уточняват от прокуратурата.

Предстои назначаване на техническа експертиза относно спазване на изискванията за безопасност при извършване на изкопните работи.

Двама работници загинаха при изкопни дейности в Перник
Обновена

Двама работници загинаха при изкопни дейности в Перник

Четирима работници бяха затрупани след свличане на скална маса