Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа Атанас Мечев, известен с прякора "Гаргата", срещу който тече разследване за престъпление по хулигански подбуди.

Образуваното досъдебно производство и разследването по него са за това, че вчера, 13 март, Атанас Мечев извършил непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото - около 19 часа на булевард "България", София, намирайки се на пътното платно за движение, мъжът изрекъл обидни реплики спрямо друг човек, изплюл се неколкократно в лицето на жертвата, като в същото време го блъскал и дърпал. Според прокуратурата по своето съдържание действията на "Гаргата" се отличават с изключителен цинизъм.

Предвид обществената опасност на извършителя наблюдаващият прокурор е постановил Мечев да бъде задържан за срок до 72 часа. На 17 март следва Софийският районен съд да разгледа исканата от държавното обвинение мярка за постоянен арест спрямо "Гаргата".

Четирима пребиха шофьор след катастрофа в столицата

Четирима пребиха шофьор след катастрофа в столицата

Накарали го да опише, че той е виновен за ПТП

Припомняме, "Гаргата" беше задържан вчера заедно с други четирима мъже за това, че са нанесли побой на шофьор след ПТП. 
Арестантите пътували с джип, когато лека кола се ударила в техния автомобил в столичния квартал "Бояна". Мъжете пребили шофьора на другия автомобил заради катастрофата. Впоследствие те го накарали да опише в двустранния протокол на инцидента, че той е виновен за случилото се.

Само преди няколко дни криминално приявеният Атанас Мечев - "Гаргата" беше задържан по подозения за участие в групово изнасилвне в столицата.

Задържаха четирима, изнасилили жена в столична кръчма

Задържаха четирима, изнасилили жена в столична кръчма

Предстои прокуратурата да иска постоянния им арест