Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда искане за постоянното задържане на 6 души, привлечени като обвиняеми за подпомагане на чужденци да преминат незаконно през страната с цел имотна облага.

По случая е установено, че на 22 юли в района на 132-и километър от АМ "Тракия" и в близост до град Пловдив полицията е заловила двама от обвиняемите, които шофирали два леки автомобила.

В едната кола обвиняемият превозвал петима чужденци - трима сирийски граждани и двама иракчани, които нямали разрешително за пребиваване в България.

Непосредствено след това органите на реда спрели за проверка и втория автомобил. В него се намирали други трима от обвиняемите. Те осигурявали безпрепятственото преминаване на автомобилите, които превозвали чужденците.

Впоследствие, в района на село Войводиново, област Пловдив, е бил спрян за проверка и друг лек автомобил, с който се придвижвал и последния участник в групата.

Работата по случая продължава. Предстои да се огледат иззетите мобилни телефони и намерените съществени доказателства при претърсването на автомобилите.