Районната прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвиняем 44-годишен мъж за разпространение на 13 266 файла с порнографски материали, съдържащи сцени със сексуална експлоатация на деца, съобщават от държавното обвинение.

Мъжът с инициали Н. П. е обвинен за това, че на 18 март 2023 г. в Стара Загора чрез настолен компютър и размяна на данни от точка до точка чрез интернет е разпространявал порнографски материали, за създаването на които са използвани лица на видима възраст под 18 години.

Престъплението е квалифицирано по чл.159, ал.4, т.1 вр. с ал.2 от Наказателния кодекс. От прокуратурата изтъкват, че то е с висока степен на обществена опасност предвид естеството на аудиовизуалните материали, големия им брой и лицата, ползвани за създаването им.

Обвиниха свещеник от Свиленград за разпространение на порно с деца

Обвиниха свещеник от Свиленград за разпространение на порно с деца

Той разпространявал снимки и видеоклипове чрез мобилни приложения

Мъжът е задържан от служители на сектор "Борба с организираната престъпност" (БОП) в Стара Загора. Той не е осъждан. След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства наблюдаващият прокурор го е привлякъл като обвиняем и е постановил задържането му за срок до 72 часа. Днес в съда ще бъде внесено искане да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".