Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу Манол Генов и Николай Христев.

Генов е обвинен за това, че на неустановена дата в средата на месец март 2017 г. в Асеновград, предоставил имотна облага (парична сума в размер на 100 лв.) на свидетел. Сумата е била предадена на свидетеля чрез обвиняемия Христев и друго лице, за да бъде дадена на жители на Асеновград, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателните си права в полза на Манол Генов като кандидат за народен представител.

Официално обвиниха депутата Манол Генов за купуване на гласове

Официално обвиниха депутата Манол Генов за купуване на гласове

Заедно с Николай Христев е предлагал 25 лв. на глас в Асеновград

Николай Христев е обвинен за това, че в периода от неустановена дата в средата на месец март 2017 г. до 25 март 2017 г. в Асеновград, при условията на продължавано престъпление с 2 деяния, предоставил имотна облага (парична сума с общ размер 900 лв.) на две различни лица от Асеновград, за да бъде дадена на другиго - жители на Асеновград, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателните си права в полза на Манол Генов като кандидат за народен представител.

Първото деяние е извършено на неустановена дата през месец март 2017 г. и предоставената сума е в размер на 500 лв., а второто на 25 март 2017 г., като предоставената сума е в размер на 400 лв.

Припомняме, в края на юни месец главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Манол Генов. Генов даде съгласие за възбуждане и провеждане на наказателно преследване срещу него.

Предстои насрочване на делото от съда.