Направен е оглед на служебния кабинет на заплашвания прокурор от специализираната прокуратура Ангел Кънев. Разпитани са трима свидетели, иззети са камерите от спецпрокуратурата, като от служебния му кабинет са иззети веществени доказателства и са назначени три вида експертизи. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред журналисти по отношение на отправените заплахи срещу представител на държавното обвинение.

Тя обясни, че продължават действията по разследването, като самият заплашван прокурор също е разпитан. Ангел Кънев нямал подозрения от кого може да бъде заплашван, по всички версии се работи, уточни Сийка Милева.

Иначе на нарочна пресконференция за задържането на бившия министър на туризма на Румъния Елена Удря, Милева обясни, че контролните органи са задържали румънката вчера около 18.30 ч. на ГКПП "Кулата" при гранична проверка. Тя е била осъдена за корупционно престъпление през 2010-2011 г. Дирекция "Международно сътрудничество" е уведомило компетентните институции, като е приложена европейска заповед за арест на румънски език, както и заповед за задържане на 24 ч. Образувана е и прокурорска преписка от Окръжна прокуратура Благоевград, като румънката е задържана за 72 часа.

Предстои Окръжният съд да насрочи съдебно заседание. На лицето следва да бъде назначен преводач и защитник, ако няма такъв, обясни прокурор Милева.

Сийка Милева увери, че всичко ще бъде изпълнено в рамките на българското и европейското законодателство.

Сийка Милева: Натискът срещу прокуратурата придоби криминален характер

Сийка Милева: Натискът срещу прокуратурата придоби криминален характер

Целта е магистратите да се страхуват да изпълняват своите служебни задължения