Хотелиери, горовладелци и жители на чепеларски и смолянски села излизат на протест днес, съобщава БНР. те са блокирали главният път, който минава през курорта. Хората протестират срещу закриването на пожарната служба в курортния комплекс.

В Пампорово си искат пожарната

В Пампорово си искат пожарната

Искат да закрият пожарната, защото няма достатъчно служители

За два часа между 9 ч. и 11 ч. централният път ще бъде блокиран. Това ще се случва ежедневно през цялата седмица докато не се намери решение на проблема, заяви кметът на Чепеларе Славка Чакърова. Плановете са блокадата да се случва за 15 минути и след това да се пропускат автомобили.

"Тази районна служба обхваща територията на над 9 горовладелски кооперации. Това са над 100 000 декара гора, частни кооперации. Обслужва 4-5 села. Това са Проглед, Стойките, Широка Лъка, Гела", изтъкна кметът на Чепеларе.

В Банско отново протестират за втори лифт

В Банско отново протестират за втори лифт

Природозащитниците - "против", общинарите - "за"

Тя добави, че не на последно място е и хотелската част, която обхваща над 15 000 леглова база. "Това са хотели, разположени на територията на община Чепеларе и територията на община Смолян, обсерваторията Рожен е на тази територия, кулата "Снежанка". Мисля, че това е едно решение, което изобщо не е целесъобразно", обясни Чакърова.