С протести в София подкрепиха демонстрантите от Пловдив, обявили се в защита на д-р Иван Димитров, съобщи БНР. Повече от 200 души се събраха пред сградата на Съдебната палата в столицата, за да покажат подкрепата си към арестуваният доктор.

Незабавно да пуснат доктора в Пловдив, озъби се Джамбазки

Незабавно да пуснат доктора в Пловдив, озъби се Джамбазки

ВМРО ще инициира дебат за промени в НК относно самозащитата

Протестиращите блокираха движението около Съдебната палата в София. Те скандираха "Свобода" и "Оставка".

Исканията им са за промяна в законодателството, която да гарантира, че хората, защитили семейството и имуществото си няма да подлежат на наказателна отговорност.

Демонстрантите протестираха с трибагреници и плакати с надписи "Дълг на всеки човек е да пази семейството си! Да защитим д-р Димитров!" и "Аз съм д-р Димитров" и "Аз подкрепям д-р Димитров"

По думите на един от протестиращите д-р Димитров е направил най-доброто за себе си и семейството в ситуацията. " Не виждам защо човек с 9 присъди ще бъде навън, на свобода, а човек, който защитава себе си и семейството си, ще влезе в затвора. Това не е редно", коментира протестираща.

"Моето мнение е, че разследващите органи, придържайки се към закона, могат да направят това, което той им позволява", смята друг демонстрант.

Сред коментарите на протеста са и, че трябва да се дадат още 100 милиона на полицията, за да могат органите на реда да си вършат работата и да пазят и селата.

Снимка 343671

Източник: БГНЕС

Припомняме, по-рано пловдивчани излязоха на протест в защита на д-р Димитров за втори пореден ден. Според демонстрантите в града под тепетата д-р Димитров е застрелял нахлулия в дома му рецидивист при самоотбрана и в защита на съпругата и двете си деца. Това е основното твърдение сред протестиращите.

Д-р Иван Димитров е началник на рентгеновото отделение в болницата в Пловдив. Той беше задържан за убийството на циганина Жоро Джевизов с прякор Плъха. Тялото на Джевизов беше открито върху капак на автомобил в близост до Областната администрация в Пловдив. До убийството на Джевизов се стига, след като той и още един мъж нахлуват посред нощ в дома на лекаря, докато той, съпругата му и двете им деца спят. След хватка и след като циганина успява да рани с нож Димитров, докторът го застрелва.