Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби Жоро Плъха в защита на собствеността си. За това настоява евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки относно ареста на доктор Иван Димитров в Пловдив.

Джамбазки: "Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог - задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров."

Протест в Пловдив в защита на арестувания доктор

Протест в Пловдив в защита на арестувания доктор

Докторът е задържан за убийството на Жоро Плъха

В пост в социалните мрежи Джамбазки посочва, че циганинът Жоро Плъха от Столипиново е стар познайник полицията с дълго криминално досие. От друга страна д-р Димитров е уважават лекар - анестезиолог, който ежедневно спасява човешки животи.

Мнението на евродепутата е, че докторът е действал в условията на неизбежна самоотбрана. Това е "един правен институт, който ние от ВМРО - БНД от години настояваме да бъде разширен", обяснява Джамбазки.

"Заради този и хилядите други подобни "инциденти", в които престъпниците - рецидивисти вкарват невинни българи в затвора, патриотите от ВМРО още в началото на другата седмица ще инициират обществен дебат за законодателни промени в НК, които ще изискват казусът около неизбежна самоотбрана да бъде разширен в Наказателния кодекс на Република България.

Припомняме, в Пловдив днес има многолюден протест в защита на доктора. Граждани и негови колеги настояват той да бъде освободен. Утре в областния град също ще има протест. Очаква се недоволстващите да бъдат хиляди.