Стотици жители на Пловдив се събраха пред сградата на Второ РУ в знак на протест срещу ареста на доктор Иван Димитров, който застреля Жоро Плъха. Протестиращите скандират "Свобода за доктора" и настояват той да бъде пуснат от ареста, съобщи "24 часа".

Незабавно да пуснат доктора в Пловдив, озъби се Джамбазки

Незабавно да пуснат доктора в Пловдив, озъби се Джамбазки

ВМРО ще инициира дебат за промени в НК относно самозащитата

Припомняме, доктор Иван Димитров е началник на рентгеновото отделение в болницата в Пловдив. Той беше задържан за убийството на циганина Жоро Джевизов с прякор Плъха. Тялото на Джевизов беше открито върху капак на автомобил в близост до Областната администрация в Пловдив. До убийството на Джевизов се стига, след като той и още един мъж нахлуват посред нощ в дома на лекаря, докато той, съпругата му и двете им деца спят. След хватка и след като циганина успява да рани с нож Димитров, докторът го застрелва.

Според протестиращи и колеги на Димитров ако той е бил същата нощ дежурен, циганите са щели да убият жената и децата му. "Той няма никаква вина. Прокуратурата трябва да го освободи и да му се извини. Д-р Димитров можеше да бъде убит. Един циганин влиза да граби и убива и едва ли не стопанинът не трябва да се защитава", категорично заяви Николай Гаргов.
Колегите на медика вече организират подписка за неговото освобождаване.

Съседите на медика също са възмутени от ареста. Хората разказват, че докторът е изключително добър човек, който винаги е помагал на хората.

Откриха труп върху капак на кола в Пловдив
Обновена

Откриха труп върху капак на кола в Пловдив

Мъжът имал прободни рани