Серията от регионални протести на служители в системата на МВР продължава. Днес протестират полицаите в Благоевград.

Полицаите в Благоевград са се събрали пред сградата на Областната дирекция на МВР в града. Те протестираха в обедната си почивка - от 12.05 до 12.55 часа. Органите на реда настояват за поред път за по-големи възнаграждения.

Полицаите излизат на серия от регионални протести

Полицаите излизат на серия от регионални протести

Първият протест е на 18 юли в София

Според областния председател на синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Велев се окачвало в града да се съберат около 100 служители в МВР - полицаи, гранични полицаи, пътни полицаи и пожарникари. "Категорични сме в нашите искания и мисля, че ще се стигне до някакво решение", добави пред БНР Велев.

Пред сградата на ОДМВР в града обаче се събраха повече полицаи. Те обявиха исканията си - увеличение на заплатите, считано от 1 юли, частична промяна в Закона на МВР, а от месец март догодина - изцяло нов закон за МВР. Полицаите в града обявиха, че условията им на работа са "жалки".

Припомняме, вчера, 2 август, над 100 полицаи се събраха в знак на протест в Ямбол. На 25 юли протестираха полицаите в Добрич, а на 20 юли - във Варна. На 18 юли полицаите показаха недоволството си под прозорците на сградата на МВР в София.

Серията от регионални протести на полицаите е продължение на националния протест на служителите в системата на МВР навръх професионалния им празник 5 юли пред сградата на парламента в София.

Отпускат 17.4 млн. лв. за униформите на полицаите

Отпускат 17.4 млн. лв. за униформите на полицаите

За периода 2011 - 2015 година

Униформените искат подобряване на условията на труд, пари за униформи и по-високи възнаграждения. Освен това СФСМВР се обяви за изготвянето на изцяло нов Закон за МВР, защото старият такъв само задълбочавал бюджетния дефицит в системата.