Правителството прие отпускането на 17.4 млн. лв. за униформите на полицаите.

След като депутатите приеха на второ четене с консенсус промените в Закона за МВР, днес правителството одобри допълнителните разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2017 година.

Така полицаите ще получат пари за дрехи за периода от края на 2011 до декември 2015 година. Одобрените средства възлизат в размер на 17 474 000 лв. 

ГЕРБ предлага на полицаите компенсация за униформите

ГЕРБ предлага на полицаите компенсация за униформите

Държавните служители, останали без униформи, да получават пари

С тези средства ще се изплати левовата равностойност на неосигуреното униформено облекло на държавните служители по Закона за Министерството на вътрешните работи, които са имали право на униформено облекло за периода 2011 - 2015 година, но не са получили средствата за закупуването му.

Проблемът с униформите на служителите в системата на МВР беше част от причините за протестите на полицаите в страната.

Припомняме, полицаите протестираха навръх своя професионален празник 5 юли пред парламента в София. На 18 юли те показаха недоволството си под прозорците на сградата на МВР в София.

Протестът от 18 юли беше първият от серията регионални протести на полицаите. На 20 юли на протест излязоха полицаите във Варна, а вчера, 25 юли протестираха и колегите им в Добрич.

Полицаите подготвят серия от регионални протести

Полицаите подготвят серия от регионални протести

Искат минимално увеличение на заплатите с 15% от 1-ви юли

Припомняме и че вчера се проведе извънредно заседание на Съвета за социално партньорство, свикано от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. В хода на заседанието ръководството на МВР обсъди със синдикатите как да бъдат разпределени 10-те милиона лева за допълнителни възнаграждения в системата на МВР. Очаква се сумите за първия отчетен период да бъдат изплатени през август.

Синдикатите със становище до утре, МВР изплаща парите през август

Синдикатите със становище до утре, МВР изплаща парите през август

Балабанов увери, че всички заявени униформи са в складовете