СГС даде ход на делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош. Това реши на свое разпоредително дело, на което присъстваха Боршош и бившият председател на съвета на директорите Валентин Кръстев.

Мирослав Боршош и Валентин Кръстев са обвинени в нецелево изразходване на средства и в умишлена безстопанственост в особено големи размери, от която са последвали щети за НДК. На заседанието присъстваха и три лица, пострадали от завеждане на делото.

Обвиниха бившия шеф на НДК Мирослав Боршош
Обновена

Обвиниха бившия шеф на НДК Мирослав Боршош

Той е с "Подписка" за нецелесъобразно харчене и умишлена безстопанственост

Защитата поиска делото да бъде върнато на прокуратурата и да бъде отменена мярката за неотклонение "подписка" на Валентин Кръстев с аргумент неясноти в обвинителния акт. Адвокатите поискаха те да бъдат отстранени, но съдът не прие исканията им.

От държавното обвинение защитиха мотивите си и поискаха делото да бъде насрочено за друга дата, за да може да бъдат призовани и останалите пострадали хора от извършеното престъпление.

Магистратите приеха и двата предявени иска - единият от държавата, чрез министъра на финансите за сума от над 3 млн. лева, а другият - от НДК за сума от общ размер на 503 757 лв. Според съда те изцяло съвпадат с твърденията в обвинителния акт и разглеждането им не би затруднило наказателното производство.

Мирослав Боршош напуска НДК

Мирослав Боршош напуска НДК

Дни след възстановяване на поста, шефът на НДК напуска сам

Припомняме, Мирослав Боршош беше освободен от длъжността изпълнителен директор на НДК в края на юни 2017 г. от вицепремиера Лиляна Павлова, но няколко дни по-късно премиерът Борисов го върна.

Окончателното отстраняване на Боршош се случи едва след като прокуратурата му повдигна обвинения за нецелесъобразно изразходване на средства.

Делото срещу Боршош отново не тръгна

Делото срещу Боршош отново не тръгна

Заради отсъствието на адвокати