Установяват кои постройки са законни и кои - не на три улици в столичния кв. "Орландовци". Разпореждането е на вицепремиера по сигурността Красимир Каракачанов. Постройките са по протежение на улиците "Дан Колов", "Лавандула" и ул."Сините камъни", съобщиха от ВМРО.

От партията обясняват, че живеещи в квартала се оплакали на вицепремиера. Гражданите са представили и подписка от 517 души, в която се посочва, че на територията се формира незаконно поселище, а кварталът се превръщал в гето.

Жители на района се оплаквали от влошаване на качеството на живот и от зачестилите престъпления - посегателства над личността, грабежи, домови кражби, разпространение на наркотици и хулигански прояви. В оплакването се посочва също така, че от години в незаконните постройки се населват приходящи лица без да имат основание да обитават въпросните терени и сгради.

Вицепремиерът Каракачанов е изпратил подписката до кмета на Столична община с настояване да се извърши незабавна проверка, да се установи броят и видът на незаконните постройки и да се започне премахването им.

Събарят 54 незаконни постройки в Старозагорско

Събарят 54 незаконни постройки в Старозагорско

Собствениците обжалвали, но съдът потвърдил премахването на къщите

От "Общински строителен контрол" са направили проверка и поискали да се установят и премахнат незаконните постройки във формиралото се гето.

Отделна проверка е разпоредена от Красимир Каракачанов на заместник-председателя на ПК "Обществен ред и сигурност" в СОС Карлос Контрера.

От партията твърдят, че Контрера е установил, че в годините има значителен брой оплаквания и проблеми в района на улиците "Дан Колов", "Лавандула" и "Сините камъни" в кв. "Орландовци". Той е сигнализирал шефа на СДВР с искане да се усилят патрулите по линия на патрулно-постовата дейност и да се започне специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението на наркотици.

Събарят незаконни постройки в "Шекер махала" в Пловдив

Събарят незаконни постройки в "Шекер махала" в Пловдив

Обитателите им са се опитали да спрат багера с крава

В писмото се настоява също МВР да даде уверения, че ще бъде взето отношение и ще се предприемат мерки за противодействие на криминалната активност, произтичаща от гетото.