Главният прокурор осъди изказването на Недялка Попова - главен обвинител по делото за 13 имама в Пазарджик. За думите на прокурорката Сотир Цацаров се информирал от медиите, а и от сигналите до него от главното мюфтийство, депутатите от ДПС, граждани и от адвокати на подсъдимите.

Попова разграничила в изказването си българските граждани на християни и мюсюлмани, обясни пред журналисти в Народното събрание Сотир Цацаров. Тя противопостави по един недопустим начин българските граждани християни и мюсюлмани, е мнението на обвинител номер едно. Прокурорът не може да противопоставя българските граждани по религиозен признак.

Започнала е проверка, поясни Цацаров. Попова ще бъде изслушана за непремереното си изказване в хода на проверката.

Припомняме, става въпрос за коментар на прокурор Недялка Попова пред пловдивския сайт Трафикнюз, с който тя предупреждава за опасни тенденции в българското общество. Попова алармира за това, че мюсюлманите в България ще достигнат 30% от населението.

От Главното мюфтийство последва незабавна реакция, като бе свикано извънредно събрание на Висшия Мюсюлмански съвет

Прокурор Попова е един от обвинителите по второто дело срещу Ахмед Муса, който беше и един от обвиняемите по делото за радикален ислям срещу 13-те имами от Пазарджик, което започна през 2010 година. Обвинението е за проповядване на антидемократична идеология и религиозна омраза. 
В края на миналата година съдът в Пазарджик реши да пусне под гаранция Ахмед Муса - подсъдим за разпространение на радикален ислям. Размерът на паричната гаранция е 7500 лева бе събрана от дарения в джамията в Пазарджик от близки и съидейници на Муса.