По време на специализирана полицейска акция служители на "Пътна полиция" извършиха проверки за неплатени глоби на главен път I-8, за ГКПП-Калотина. В хода на проверките полицаите отпечатваха и връчваха на шофьорите и невръчени електронни фишове.

Припомняме, от средата на месец май насам пътните полицаи издават глобите за нарушения на пътя непосредствено при документирането им. Това става с мобилни принтерни устройства, които ще разпечатват глобата на водача.

Пътна полиция връчва веднага фишовете за нарушение на пътя

Пътна полиция връчва веднага фишовете за нарушение на пътя

Ще се издават с мобилни принтери

Между 10 и 12 часа днес, 6 юли, пътните полицаи са спрели общо 31 превозни средства и са връчили 10 електронни фиша, които възлизат общо на 1 300 лв.

Само спрямо един нарушител на пътя са връчени общо 6 фиша.

МВР припомня, че тези, които са получили фишове днес имат правото в 14-дневен срок да обжалват, декларират или доброволно да заплатят със 70% отстъпка.

В рамките на операцията са установени и 6 по-сериозни нарушения. Две от нарушенията били за неплатени винетни стикери, като фишовете за това са в размер на 300 лева. Връчени е и един фиш за шофиране на МПС, което не е минало задължителния годишен технически преглед.