18 наранявания на момичето са установени по време на разследването. От тях 17 са прободни рани на торса и една прорезна с диаметър 15 см в областта на шията.

Това обяви прокурорът по делото за мъжа, който на 27 юни 2021г. в гр. Бургас, в близост до отбивката за Гробищен парк опита да убие 17-годишно момиче.

27- годишният Иван Кокинов, който беше задържан за нападението над 17-годишно момиче в Бургас, беше доведен в съда с белезници. Пред съда той говореше трудно, като обясни на съдията, че е с предписани от лекар хапчета, които му причинявали странични ефекти като замъглено съзнание и бавна артикулация.

Постоянен арест за мъжа, опитал да убие 17-годишно момиче

Постоянен арест за мъжа, опитал да убие 17-годишно момиче

Може да бъде обжалван

Заради здравословното състояние на пострадалата съдебномедицинска експертиза не е направена, обяви представителят на държавното обвинение. Той е представил на съда копие от наличната медицинска документация.

Нападателят се е мотивирал, че има конфликт с брата на пострадалата. Всички негови обяснения ще бъдат внимателно проучени, обясни прокурорът. Намерен е кухненски нож с кафява дръжка и е приобщен към делото.

Дали нападателят е бил пиян и дрогиран се очаква да покаже експертизата от ВМА. Според неговите самопризнания той от години ползва метамфетамин, обясни прокурорът.

Обвиняемият отрича да е планирал опита за убийство. Държанието му е хладнокръвно и подигравателно.

Регистриран е в Центъра за психично здраве (ЦПЗ). През декември 2015 г. е лежал последно там.

Назначена е комплексна психолого-психиатрична експертиза. Наличието на психическо заболяване не предполага негова невменяемост.