Обвиняем за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, е пуснат под домашен арест, Окръжната прокуратура във Варна протестира.

Става въпрос за убийството на 34-годишния Явор, който бил приятел от детство на обвиняемия, престъплението е извършено на 13 февруари в кв. "Владиславово" във Варна след жесток побой.

Разкриха 36-годишен варненец, убил приятел от детството си

Разкриха 36-годишен варненец, убил приятел от детството си

Двамата деляли жилище от 2 месеца

На 14 февруари гражданин подава сигнал в полицията за мъж в безпомощно състояние на блок в кв. "Владиславово". На мястото е открит 34-годишният Явор, който е адресно регистриран в същия жилищен блок. Малко по-късно пострадалият починал в линейката на път за болницата.

Причина за смъртта му са множество травми, сред които и разкъсвания от сексуално насилие. Жертвата водел скитнически живот до момента, в който приятелят от детството Венцислав го прибира в дома си.

До момента не е събрано нито едно доказателство, което да разколебае кой е извършител, не е отпаднала и опасността обвиняемият да извърши престъпление, коментира прокуратурата. 

Прокуратурата допълва, че след убийство, Венцислав е въздействал върху свидетели да дадат лъжливи показания за да му създадат алиби за часа и нощта на жестокия побой. Пускането му под домашен арест само ще улесни и бъдещото въздействие върху свидетелите, по делото има и защитен свидетел.

Както престъплението, в което е привлечен като обвиняем Венцислав, така и личността му са с изключително висока степен на обществена опасност, се казва още в протеста на Окръжната прокуратура, която настоява решението за домашен арест, да бъде отменено от Апелативния съд.

Постоянен арест за мъж, убил приятел от детството

Постоянен арест за мъж, убил приятел от детството

Венцислав пребил 34-годишния мъж до смърт