В платформата за видеосподеляне „Youtube” се появи ново видео с „гражданския арест” на имигранти, извършен от Петър Низамов – Перата в Странджа, съобщава БиТиВи. Не се посочва кой е заснел кадрите. На тях се виждат тримата млади мъже, които са седнали на земята с ръце зад гърба, вързани със „свински опашки”.

Около тях обикаля четвърти мъж, който снима видеоклипа. Той приканва седящите да покажат лицата си на камерата. В един момент снимащият хваща един от мигрантите за косата и вдига главата му, за да я покаже на камерата.

По-рано днес Районна прокуратура-Малко Търново протестира определената от съда мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Петър Низамов. Той е обвинен, че противозаконно задържал трима афганистанци.

Припомняме, че преди няколко дни районният съд в Малко Търново освободи Петър Низамов под домашен арест. Съдът прецени, че това е адекватна мярка за Низамов.

Той бе арестуван след разпространени видеокадри с незаконен арест на трима афганистанци.

Мъжът е разпознат по снимка, тъй като отказвал да съдейства на полицията. Разкрит е и още един участник от групата на Низамов. Той е бил разпознат заради характерните черти на лицето си. Вторият мъж ще е само свидетел по делото, тъй като е пристигнал след завързването на афганистанците.