Районната прокуратура в Ихтиман повдигна обвинение срещу нападателя на актьора Николай Николаев – Бате Николай, но го пусна срещу подписка, съобщи електронното издание на в. „Сега”.

Стоян Боджов от село Вакарел е обвинен за извършен опит за грабеж, побой и заплашване на актьора. В същото време прокуратурата е пуснала обвиняемия на свобода с най-леката мярка за неотклонение "подписка".

Припомняме, на 22 юли Бате Николай беше пребит жестоко, след като се беше опитал да защити сина си от грабителя.

Според обвинението, на 22.07.2016 г. за времето от 22.40 ч. до 23.30 ч. в района на жп-гара Вакарел той е направил два опита „да отнеме чужди вещи от владението на Митко Демирев и на Николай Николаев с намерение противозаконно да ги присвои”.

Около 22.40 ч. нападателят е направил опит да отнеме от Митко Демирев мобилен телефон, като е употребил сила и заплаха: „Дай си телефона! Жив няма да си тръгнеш! Ще извикам още пет човека!“

Деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини – констатира  прокуратурата.

Около 23.40 ч. обвиняемият е опитал да отнеме от Николай Николаев мобилен телефон и портмоне с пари и лични документи, като заплашил пострадалия с джобен нож и думите: „Веднага давай GSM-а, парите и часовника, защото ще ти извадя гръцмуля!“

Той е нанесъл удари по тялото на пострадалия. Причинил му е счупване на малкия пръст на дясното стъпало, охлузвания по гърба и дясната ръка, порезна рана по дясната ръка.

Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Срещу обвиняемия Боджов е постановена мярка за неотклонение подписка, за контрола по изпълнението на която е уведомено районното полицейско управление в гр. Ихтиман.

Уважено е искането на пострадалия Николай Николаев да му се даде възможност да представи допълнителни доказателства за получените травми и проведеното лечение. Наблюдаващият прокурор от РП-Ихтиман е указал на разследващия орган да назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза с оглед провеждане на обективно и пълно разследване.