Продължава разследването за причините, причинили пожар в склад на оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък, съобщава bTV.

Припомняме, при вчерашния инцидент работник почина, а пламъците нанесоха големи материални щети. Двама работници са били в складовото помещение за готова продукция, откъдето е трябвало да изнесат барутни ленти. По неясни засега причини обаче настъпило възпламеняване. Единият от тях успял да избяга, но другият - мъж на 56 г., е загинал. Той е работил във въпросния цех на оръжейната от около три месеца, а преди това е бил в друго подразделение на предприятието.

Зам.-окръжният прокурор Митко Игнатов заяви, че е започнато досъдебно производство и се работи по всички версии. Ще бъдат назначени съответните експертизи, за да се установи причината за тежкия инцидент.

Пострадалият мъж се възстановява. Вчера той е дал показания в полицията.

Един загинал при пожар в склад на оръжейния завод "Арсенал"
Обновена

Един загинал при пожар в склад на оръжейния завод "Арсенал"

Причините за инцидента се изясняват

Припомняме, това не е първият инцидент в оръжейната фабрика.

През март миналата година шестима работници пострадаха при взрив в оръжейницата.

На 25 ноември 2019 г. три работнички пострадаха при инцидент в завод 3 на оръжейния производител "Арсенал" в Казанлък. Тогава електровъзпламенител за неуправляваема ракета е предизвикал взривът в оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък.

Месеци по-рано, на 23 август 2019 г. избухна пожар на територията на завод "Арсенал" между град Казанлък и село Бузовград.

Инциденти имаше и през 2018 г., 2016 г., 2014 г., 2012 г. и 2011 г.

"Арсенал" АД - Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.

През април тази година пък от прокуратурата съобщиха, че има връзка между четири взрива у нас и опитите за отравяне на трима българи, сред които Емилиан Гебрев.