Министърът на Вътрешните работи Валентин Радев обясни, че ведомството не може да плаща за камери в населените места, съобщи "24 часа". На среща със силовия министър кметовете от Врачанско поискаха допълнително видеонаблюдение, те настояха на министерството полицията да бъде по-близо до хората. От своя страна МВР-шефът информира, че ведомството не може да плаща за камери, но може да асистира на общините да получат безплатен софтуер за видеонаблюдение от държавата.

Повече полиция искат кметовете от МВР

Повече полиция искат кметовете от МВР

МВР-шефът отчете повече наркопрестъпления спрямо февруари

На срещата с кметовете от областта бяха обсъдени и мерките на МВР за ограничаване на битовата престъпност по селата. Тема на разговор беше и взаимодействието на ниво местна власт - полиция. Министърът изтъкна по време на срещата усилията на МВР за създаване на мобилни полицейски групи в най-наситените с престъпления райони на страната. Това да се случи възможно най-бързо иска силовият министър.

"От това, което чух от кметовете във Врачанско, се убедих, че хората имат доверие в полицията и предпочитат тя да полага повече усилия за охраната на живота и имуществото им, отколкото тази функция да се поема от охранителни фирми", зарадва се Радев. По думите му стана ясно, че няма нищо лошо, ако общините проявят желание да се охраняват чрез частни фирми, но това все пак щяло да бъде и оценка на работата на ведомството.

Кметовете искат полски пазачи, но не и частна охрана

Кметовете искат полски пазачи, но не и частна охрана

Концесионерите да се грижат за язовирите, искат от местната власт