Вътрешният министър Валентин Радев се надява случаят с непроверените френски граждани на Летище "София" да е инцидент. Това стана ясно от негово изказване пред медии. 

Припомняме, над 40 души влязоха на територията на страната, без да бъдат проверени на летището в София. 

"Аз като министър се надявам, че това не се е случвало, първо аз нямам такава информация на друго място. Даже обратното и то точно на това летище ние дадохме пример на въздушна граница, европейска държава хвана такъв, който беше нарушил правилата", обясни мин. Радев. Той е изненадан от случилото се сега.

"Изведнъж точно обратният пример и то с 13 души, много ми се иска това да не е постановка, да не е нарочно направено", заяви Радев.

Той изтъкна, че проверката ще изясни какво се е случило. Радев е разпоредил дисциплинарно производство, служителите са отстранени от длъжност. Вътрешният министър не се меси в работата на комисията. Крайният срок за резултатите е 16 април. Тогава ще стане ясно какво се е случило.

БСП искат оставката на Валентин Радев заради пропуските на летището

БСП искат оставката на Валентин Радев заради пропуските на летището

Това ли са усилията на правителството да опази европейските граници?

"Кажат ли ми какво е станало, ще вземем мерки", обеща мин. Радев.

Радев обясни, че въпреки че полета е вътрешен, че е от Франция, че след това хората са проверени, това е прецедент. Надявам се, че не е системно и че е съвпадение на грешки, че така се е получило, акцентира Радев.

"Трябва да бъдем прецизни както сме прецизни при пазеното на най-чувствителната сухопътна граница в Европа и оценките са повече от добри, да не казвам отлични, че не е прилично", заключи Радев.

Припомняме, по-рано опозицията поика оставката на мин. радев заряди случилото се.