На излизане от разпита, продължил малко над половин час, Петков даде подробности за случилото се на затворени врати: "Въпросите бяха във връзка с Радостин Василев и записа, беше съвсем нормален разговор. Нямаше въпрос за заплахи, а просто как според нас се е случил този запис и дали Радостин Василев е записвал, как е записвал. Аз им обясних, че платформата "Зуум" много ясно показва, ако някой записва, че той записва. Това значи, че записът се е случил с устройство, което не е свързано с платформата."

Попитан от News.bg дали все още смята, че бившият му депутат разполага с още записи, които не е публикувал, Петков не бе толкова категоричен, колкото преди седмица от парламентарните кулоари. "Трябва да се пита Радостин Василев, но мисля, че, за съжаление, моята теза е, че той не работи сам, той е просто един инструмент на службите."

Шефовете на служби: Защитаваме обществото, не сме на президента
Обновена

Шефовете на служби: Защитаваме обществото, не сме на президента

ДАНС: Дискредитирането на институциите е елемент от хибридното влияние от Москва

Макар и попитан многократно след това, съпредседателят на "Промяната" отказа да назове за коя или кои според него служби работи Василев. "Целта е ясна - да не се направи редовно правителство. Всички, които се надяват на това, трябва да са сигурни, че ще направим всичко възможно да има редовно правителство, без да правим компромиси, за които да се оправдаваме", избегна конкретика Петков.

Избегна конкретика и на въпроса дали ще има министри на ГЕРБ в проектокабинета "Денков" с втория мандат. "В момента ние сме изцяло дали възможността акад. Денков да преговаря по начин, по който... той знае своя мандат от нашия Национален съвет, ние имаме огромно доверие в него. И аз вярвам, че и той, и Мария Габриел, полагат огромни усилия да се стигне до работещ вариант на кабинет, който всички ние да знаем, че ще свърши работата, която искаме. И това е България да бъде една нормална европейска държава", отново отговори общо Петков и се оттегли заедно с адвоката си и пиара си.

Свидетелят Петков влезе в прокуратурата да се запознае с темата

Свидетелят Петков влезе в прокуратурата да се запознае с темата

Прокуратурата се ползва за бухалка срещу Борисов, смята Кирил Петков