Заместник-началник отдел "Икономическа полиция" към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) комисар Мариян Горанов съобщи на брифинг, че при проверка на детска дискотека в София са установени множество нарушения, сред които и продажба на райски газ на деца. Това предават от БТА.

В акцията, проведена на 15 юни, са участвали представители на НАП, Областната дирекция за безопасност на храните, както и от Столичната регионална здравна инспекция.

Предлагани са още напитки с неизяснен произход, има и нарушения, свързани с противопожарната безопасност. Полицията не е открила наркотици в заведението, не е установено и да е предлаган алкохол на децата.

Комисар Горанов посочи, че целта на такива проверки от страна на СДВР е да установят и пресекат престъпления, свързани с предлагане на алкохол, наркотици и райски газ на непълнолетни и малолетни.

Директорът на дирекция "Обществено здраве" в Столичната РЗИ д-р Ина Балабанова коментира, че са съставени два акта на лицата, продавали райски газ в детската дискотека. Глобите са от 800 до 1500 лева.

Допълнително, д-р Балабанова призова търговците на райски газ да не предлагат продукта на непълнолетни, а родителите да говорят с децата си по темата.

Близо 15 000 проверки за райски газ са направени от началото на годината

Близо 15 000 проверки за райски газ са направени от началото на годината

Експертите са категорични, че употребата на райски газ не води до пристрастяване