Столични антимафиоти задържаха фалшификатори на документи - международни паспорти, визи, шофьорски книжки, съобщава МВР.

В хода на разследването е изяснено, че съпричастни към престъпната дейност са Ж.Ф. (46г.), който живее в София  без адресна регистрация, приятелката му Т.П.(43 г.) и Г.Б.(22г.), също от София.

Вчера антимафиотите научили за предстояща среща между жената и Г.Б. и пристъпили към задържането им. При обиска им на място от мъжа са иззети невалиден български паспорт, бележки с лични данни на различни хора, мобилен телефон. В автомобила му пък имало 4 мобилни апарата, лаптоп, тетрадка с изписани на ръка лични данни.

От 43-годишната жена са иззети копия от лични карти, от свидетелства за управление на МПС с нанесени ръкописно върху тях лични данни на други хора. Намерени са и бележки с лични данни на хора с арабски имена.

По-късно е арестуван и Ж.Ф. От жилището му са иззети много международни паспорти, бланки за визи, списъци с лични данни, снимки, купюри с номинал 100 евро, за които се предполага, че са фалшиви, както и заготовки за банкноти, отпечатани едностранно. Назначени са експертизи на документите. Намерени са и печати на официални институции, включително и на някои звена в МВР, химически вещества, ползвани при обработката на документите.

Всички вещи, свързани с престъпната дейност, са иззети - сред тях и щемпели, принтер и компютър.

По-късно са задържани още двама мъже от София, подпомагали престъпната дейност на Г.Б. Това са Т.Т.(21г.), от който са иззети преносим компютър, флаш памети и дискове и А.Р.(55г.) с богато криминално минало.

По случая е образувано дознание. Работата по случая продължава.