Разбиха голяма организирана група за трафик на мигранти.

Мащабната операция е била проведена съвместно от ГДБОП, Гранична полиция, ДАНС и вътрешна сигурност на МВР.

Усилията са насочени към неутрализирането на престъпна дейност и подсигуряването на границата на България и противодействието към нелегалната миграция. В престъпната си дейност групата е била подпомагана от служител на МВР.

Вчера е била проведена специализирана полицейска операция в София и страната по линия незаконна миграция. Задържани са седем души, като един от тях е служител на МВР.

Двама служители на МВР са сред арестуваните 11 души за трафик на мигранти

Двама служители на МВР са сред арестуваните 11 души за трафик на мигранти

Има обиски на много адреси

Проведени са процесуално-следствени действия на 9 адреса, от които два по неотложност. Иззети са вещи и предмети, имащи отношение към документиране престъпната дейност на групата. Задържана е и група нелегални мигранти в София. Работата по случая продължава.

От полицията уточняват, че това е едно от 25 досъдебните производства, за които главният секретар на вътрешното министерство е сигнализирал Инспектората на ВСС за неоправдано забавяне от страна на прокуратурата. Разработката е от 2018 г. и оттогава досега по оперативна информация групата е прекарала хиляди мигранти. Ръководена е от сирийски гражданин.