Врачански криминалисти разкриха лаборатория за отглеждане на канабис, иззети са 190 кг листна маса, съобщиха от МВР.

Съоръжението е открито при проверка в бивш краварник, намиращ се в стопанския двор на мездренското село Върбешница. При вида на полицаите, двама софиянци - В.С (47г.) и Л.А. (42г.), се опитали да избягат, прескачайки масивната ограда, но били заловени.

В постройката полицаите намерили работеща инсталация за отглеждане на растения и разсад от конопени растения. От там били иззети 6 773 растения с различна височина, които при полевия наркотест реагирали на канабис. Общото количество иззета зелена листна маса е около 190 кг.

Лабораторията била оборудвана с дизелов генератор, вентилационна и водонапоителна системи, въздухопроводи, с изградено отопление и осветление от кварцови лампи, UPS батерии, различни препарати и торове за растителна защита и други материали. Сградата е запечатана, поставена е под полицейска охрана, предстои допълнителен оглед.

Двамата мъже са задържани за 24 часа. Те са криминално проявени, осъждани за различни престъпления. Уведомена е прокуратурата в Мездра. Образувано е досъдебно производство. Работата по разследването продължава.