Разпит на двама свидетели постави началото на днешното заседание в Софийски градски съд по делото за убийството на студента по медицина Стоян Балтов пред дискотека „Амнезия" в Студентски град. Пред съда показания дадоха медицинска сестра от приемно отделение в „Пирогов" и дежурен полицейски служител, който също е работил в здравното заведение.

Припомняме, студентът от Медицинския университет Стоян Балтов беше убит пред дискотека „Амнезия" по особено жесток начин с ритници в главата и множество удари по цялото тяло. След инцидента дискотеката в Студентски град беше съборена, след като проверка показа, че нощното заведение е незаконно.

Служителите от „Пирогов' си спомниха, че в злополучната нощ пред болницата са се събрали 3-4 момчета, като едното от тях куцало, а другите му помагали да се придвижва. Полицаят ги попитал какво се е случило, а те му отговорили, че били на дискотека и Александър Данаилов, който е подсъдим по делото, си е изкълчил крака.

След като влезли в лекарския кабинет, Данаилов псувал, обиждал и буйствал, което наложило дежурният полицай да се качи в кабинета и да му постави белезници, докато се успокои. Пациентът бил заведен в стаята на полицая и след направена справка е установено, че той има и предишни криминални прояви.

По думите на дежурния полицай момчета били много пияни и видимо превъзбудени. Докато той се свързвал с полицията чул останалите момчета от групата за това, че са участвали в побой в Студентски град и че са се ритали.

Данаилов бил откаран в 6-то РУ МВР, тъй като дежурният полицай бил посъветван от колегите си да го задържи, докато се изясни инцидент в Студентски град, за който полицията вече знаела.

Свидетелят разпозна подсъдимия Данаилов в съдебната зала. Делото продължава с разпит на още четирима свидетели.