За втори път в рамките на една година служители на ГДБОП към Генерална дирекция "Полиция" уличиха организирана престъпна група, която внася контрабандно месо, месни и млечни продукти, информираха от пресцентъра на МВР.

Пред митническите власти са били представяни фалшиви фактури с многократно занижени цени на стоките. Така са били спестени стотици хиляди левове митни сборове и ДДС, които е трябвало да постъпят в държавния бюджет. Вместо това "спестените" средства са отивали в личните банкови сметки на членовете на групата.

Чрез две фирми братята С.Л. (40 г.) и В.Л. (38 г.) организирали вносовете на месото.

Те наели 39-годишната счетоводителка М.Г, която им помагала в оформяне на финансовите и счетоводни документи на фирмите, като едновременно с това участвала и в изготвянето на фалшивите фактури. В тях се вписвали почти 50 на сто по-ниски изкупни цени от реалните. Наполовина били занижени цените по документи и при направения последен внос на месо от Бразилия и краве масло от Германия.

По време на извършените обиски в домовете и офисите на уличените, спецполицаите откриха и иззеха компютрите, на които са изготвяни фалшификатите за вносовете през цялата 2005 година. Намерени са митнически и счетоводни документи, свързани с контрабандата на месо и краве масло. По случая е образувано дознание.

През миналата година служители на ГДБОП събраха достатъчно доказателства за това, че двамата братя внасят контрабандно месни продукти по същата схема. Тогава по случая бе образувано следствено дело в Национална следствена служба и въпреки, че срещу тях се води разследване, те продължиха престъпната си дейност.