Разпитаха бившия депутат от ДПС Несрин Узун на делото срещу бургаския общински съветник Бенчо Бенчев, съобщава БНР.

По искане на Узун показанията бяха дадени при закрити врата.

Припомняме, Бенчев заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун бяха сред върнатите от турските власти български граждани, арестувани при задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул на 4 август.

Бенчев отрича да е имал бизнес с Митьо Очите, Несрин Узун - също, въпреки че и двамата са задържани в хотела, където е отседнал бургаският криминален бос, а самата регистрация в хотела е направена от Узун на името на Бенчев. Както Бенчев, така и Узун бяха в ареста в Бургас, но бяха освободени на 6 август, без да им бъдат повдигани обвинения.

Съдът отказа да прекрати делото срещу Бенчо Бенчев

Съдът отказа да прекрати делото срещу Бенчо Бенчев

"Невинен съм. Ще ме осъдят за нищо", възмути се общинският съветник

Общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който беше пуснат от ареста под гаранция в размер на 50 000 лв., обжалва решението.

В днешното заседание показания даде и друг свидетел - Нина Тодорова. Тя посочи, че се е засякла с тримата случайно, при екскурзия в Истанбул. Узун поканил всички да вечерят заедно, защото имал резервация. При връщането им с хотела арестували Желязков, Бенчев и Урсун.

Тодорова увери, че не е знаела, че Митьо Очите се издирва от Интерпол.

Предстои на следващото заседание да бъде разпитан още един свидетел, който във въпросната вечер е бил в турския хотел, както и да бъдат слушани специалните разузнавателни средства.

С постановление от 10 август 2018 г., Бенчо Бенчев е привлечен като обвиняем за лично укривателство и незаконно притежание на боеприпаси.

Бенчо Бенчев е необходим на някого, смята адвокатът му

Бенчо Бенчев е необходим на някого, смята адвокатът му

Познават се лично, но не са били в близки отношения