Лидерът на ДСБ Радан Кънев е бил разпитан в следствието към спецпрокуратурата за аферите в ДАИ. Това обяви самият той в профила си във фейсбук. По думите му е помогнал с каквото знае. Кънев посочва, че оценява, че този път е нямало медийна истерия, защото тя само пречела.

По информация на БНР Радан Кънев е останал половин час в Националното следствие. След това си е тръгнал, избягвайки среща с журналистите.

Той е бил разпитан за информацията, с която разполага за злоупотреби в „Автомобилна администрация”.

Припомняме, че на брифинг преди две седмици лидерът на ДСБ обяви, че в бившата ДАИ имало две корупционни схеми, контролирани от ГЕРБ и ДПС. Той бе призован на разпит миналия понеделник, но тогава вместо среща със следователите, предпочете да проведе такава с търновци. Тогава Радан Кънев обяви в профила си във фейсбук, че е бил глобен 300 лева заради неявяването.

От спецпрокуратурата уточниха пред националното радио, че след като Кънев се е явил в следствието днес, санкцията е отменена. Пред разследващите той бил дал конкретни примери как са действали корупционните схеми. Споделил, че за случаите получил информация от симпатизанти в страната. Според данните му в Благоевград, Хасково и Видин били издавани разрешителни за превоз на хора и товари само на партийни членове на ГЕРБ и ДПС. Дали тези сигнали са достоверни, тепърва ще се установява.