Прокуратурата ще разпитва героите от романите на убития Георги Стоев, включително Маргините и Младен Михалев-Маджо, във връзка с убийството, предаде БНТ.

Авторът на поредица от скандални книги за мафията беше прострелян в главата вчера по обяд близо до хотел Плиска и няколко часа по-късно почина в "Пирогов".

Георги Стоев е прострелян с Макаров, съобщиха близки до разследването.

За убийството се работи по няколко версии. Едната от е свързана с написаното в книгите му. Според прокуратурата в романите му има доста художествена измислица, въпреки това сред героите в тях ще се търсят потенциални врагове на Георги Стоев.

Прокуратурата изяснява и с какъв бизнес се е занимавал убитият, във връзка с който би могло да е имал неуредени финансови отношения.

В края на 2006 година Стоев е отказал на прокуратурата да даде показания, макар че му е предложен статут на защитен свидетел и охрана.
Прокурорът Чавдар Ангелов определи срещите като безрезултатни, защото Стоев е отказал да даде конкретни факти:

"На края на първата го помолих при следващата да има нещо конкретно. На втората също - не каза нищо по същество - на мен са ми възлагали да извършвам убийства. Кого, как - клати глава."

В последните си интервюта Стоев твърдеше, че е искал да свидетелства срещу Младен Михалев-Маджо, но разследването е било спряно от най-високо ниво в прокуратурата и МВР.

Според близки до разследването 34-годишният автор на книги за мафията е поставял невъзможни условия, за да се съгласи да свидетелства, едното от които било първо да арестуват Младен Михалев. Според прокурора, който се е срещнал с Георги Стоев, той не изглеждал уплашен и отказал да стане защитен свидетел и да бъде охраняван.

"Прокуратурата какво да го направи - да го арестува и да го пита що не иска да свидетелства? Това е смешно. Не е имало натиск върху прокуратурата - глупости", категоричен е Ангелов.