Съдът не даде ход на делото срещу Евелин Банев - Брендо. На днешното заседание се явиха вещите лица по делото, но не и свидетели, за които покуратурата поиска да бъдат призовани.

Стана ясно, че две от свидетелките са декларирали, че не могат да се явят пред български съд. Поради тази причина те ще бъдат разпитани чрез видеоконферентна връзка или от делегация.

Става въпрос за Елена Пампулова и Соня Хейси. Те се намират съответно в Швейцария и Великобритания. Освен това прокуратура настоя на следващото заседание да бъдат предоставени допълнителни доказателствени материали.

Адвокат Ина Лулчева от защитата на обвиняемите подкрепи искането на прокуратурата. Тя поиска да се даде ход на делото, за да се произнесе съдът по доказателствените искания на прокуратурата.

След като прие исканията на прокуратурата, съдът насрочи следващото заседание за 16 септември. Ще бъдат изпратени съдебни поръчки във Великобритания и Швейцария за осъществяването на видеоконферентна връзка.

Припомняме, делото срещу Брендо се влачи вече 3 години. Той е обвинен за участие в организирана престъпна група, която е извършвала финансови операции и сделки с имущество, придобито по престъпен начин.

Според обвинението групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия.