Полицията в Стрелча разследва сигнал за изнасилване на непълнолетно момиче. Читател на News.bg съобщи, че снощи в хотел в Стрелча бившият кмет на града Иван Евстатиев е изнасилил 16-годишно момиче, което по-късно е прието в болница в Пловдив. Евстатиев е арестуван, пише читателят в сигнала си до медията.

Екипът на News.bg потърси компетентните органи за потвърждение на информацията. От Областната дирекция на МВР-Пазарджик категорично заявиха, че не могат да се ангажират с потвърждение на информацията с имена, но казаха, че се разследват евентуално сексуално посегателство над непълнолетна.

По случая в районното управление бил задържан 56-годишен мъж от Стрелча и се води разследване.

БНР допълва, че близки на момичето твърдят, че изнасилването е станало в хотелска стая. Самият Евстатиев обаче бил заявил, че не става дума за сексуално насилие, а за доброволен акт. Момичето е ученичка. Тя е била приета в болница, но по-късно е освободена за домашно лечение.

Евстатиев в момента е декан на земеделски колеж. Той е и бивш кмет на Пазарджик.

Окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов е потвърдил информацията пред „24 часа”. Източници твърдят, че Евстатиев е поканил момичето в хотела. Сексуалното посегателство било извършено, след като компанията изпила голямо количество алкохол.

По информация на изданието, майката на момичето е била секретарка на Евстатиев, докато е бил кмет на Стрелча. Това била причината той отлично да познава момичето.

По данни на полицейски източници при направения на момичето медицински преглед следи от насилие не са открити.