18-годишно момче почина в болница в Пловдив, а родителите му алармират за допусната лекарска грешка, съобщава Нова телевизия.

Те обясниха, че синът им паднал и си ударил главата, докато е с приятели, а щом се прибрал вкъщи, споделил, че изпитва болки и повръща.

Родителите му решили да го заведат на лекар, а в лечебното заведение им е било препоръчано да остане за през нощта, за да минат през пътека всички скъпи изследвания.

Два дни по-късно при посещение в болницата те заварили безжизненото му тяло. Оказало се, че медиците са дали на младежа по-силно обезболяващо, поради което той спи и не може да бъд събуден. Впоследствие обаче лекарите също установили, че състоянието на момчето се е влошило и са започнали да правят животоспасяващи процедури.

Все повече осъдени лекари у нас, най-вече хирурзи и педиатри

Все повече осъдени лекари у нас, най-вече хирурзи и педиатри

Едни от най-грешащите специалисти са психиатрите

Родителите все още не знаят какво лекарство е получил синът им. Предполагат обаче, че той е аспирирал течностите, които е повръщал, тъй като лекарството е парализирало мускулите му и не е можел да преглъща.

Те са категорични, че случилото се е безотговорност. Родителите твърдят, че лекарите не са им дали информация за причината за смъртта.

Започнало е разследване от прокуратурата и от ръководството на болницата за проявена небрежност.